Menu

Duplicaat brevetten

Er is een verstrenging voor de aanvraag van een duplicaat voor de brevetten. Hieronder vind je de mededeling van de FOD mobiliteit.

Beste federaties,

 

Vanaf maandag 13/04 treedt een nieuw systeem voor het aanvragen van een duplicaat in werking. Jullie kunnen meer info en het nieuwe aanvraagdocument terugvinden op onze website:

https://mobilit.belgium.be/nl/scheepvaart/pleziervaart_0/bestuurder/hoe_brevet_bekomen/beperkt_en_algemeen_stuurbrevet

 

Aanvraag van een duplicaat

  • Een duplicaat kan worden aangevraagd met behulp van het aanvraagformulier dat u onderaan deze pagina terugvindt. Alle verdere instructies vindt u daarin terug. De aanvraag verloopt volledig via mail.
  • De aanvraag van een duplicaat is ENKEL mogelijk als aan strikte voorwaarden voldaan is: verlies, diefstal, beschadiging, foutieve gegevens of brevet nooit ontvangen.
  • Een duplicaat wordt pas afgeleverd nadat wij de betaling van 20 euro hebben ontvangen.

 

Het nieuwe systeem en de nieuwe documenten staan al een tijdje op de website maar vanaf maandag zullen oude aanvragen (met het oude formulier en zonder betaling) niet meer toegelaten worden.

Omdat we opmerkten dat er veel mensen een duplicaat aanvroegen om “een duplicaat te hebben” hebben we de regels voor de aanvraag van een duplicaat zwaar verstrengd.

Alvast bedankt om hier rekening mee te houden.

 

Met vriendelijke groeten,

 

 

 

© 2024 - Nautibel Motionmill webdesign, seo & internet services