Federatie van Belgische Watersportbedrijven Watersporter Nieuws Into The Blue – massaal succes voor het festival met één hoofdrolspeler: de zee
Inschrijven Nieuwsbrief
Wenst u op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, schrijf u dan hieronder in en ontvang onze nieuwsbrief boordevol handige tips en weetjes.
E-mailadres:*
Firmanaam:*
Voornaam:*
Naam:*

Leden loginInto The Blue – massaal succes voor het festival met één hoofdrolspeler: de zee PDF Afdrukken E-mail
dinsdag, 16 mei 2017 07:09
Into_the_Blue-WEB-THBNL

De fascinerende zee in breedbeeld


Begin dit jaar organiseerde het Franstalige zeiltijdschrift en NAUTIBEL-partner Yachting Sud een filmfestival met uitsluitend films en documentaires over de zee.
Organisator Pierre Yves Martens was er zelfs in geslaagd de realisatoren erbij te betrekken. Na iedere vertoning kon het publiek met hen in gesprek gaan.

Het filmfestival maakt zich nu al op voor de volgende editie in januari 2018 - met vertoningen in Brussel en -vrijwel zeker- in Gent. 

 

Into_the_Blue-WEB_regisseurs

De titels met hun regisseurs: Let the Sea speak- Roger Taylor; de visie van een solozeiler op een 20-voeter.

Uitweg naar Groenland – Pierre Lang; de grootsheid van de zeereis naar Groenland.

Man in zee - Yvan Bourgnon; zijn wereldomzeiling op een catamaran van 6 m.

De mini in al haar facetten – Jonas Gerckens; wat een zeiler beleeft om zijn mini-transat droom te realiseren.

Sail for Europe en Traité de Rome - Philippe Hanin; een ambitieus zeilproject veroorzaakte 40 jaar geleden opschudding in de wereld van de zeilcompetitie.

Into_the_Blue-WEB-_antarctica

De laatste wacht – Peter Anger; portret van de laatste generatie vuurtorenwachters.

Antarctica, een familie-uitstap - Jean François Eeman;  Het gezin zeilt met een 44 voets zeiljacht vanuit Bretagne langs Patagonië om de schoonheid van de Zuidpool te verkennen.

Groupama en de Franse uitdaging - Julien Pilate, beeld achter de schermen van het Franse team in de America’s Cup in ‘foiling style’.

Polaire Onderdompeling -Victor Rault; een expeditie met het zeiljacht Why ondervindt de klimaatsverandering in het gebied tussen Groenland en de Noordpool.


Het hele programma is een gevoelig evenwicht tussen documentaires van professionele cineasten en beeldverslagen van gepassioneerde zeilers en avonturiers.

Dezelfde films werden op twee achtereenvolgende weekenddagen vertoond. NAUTIBEL steunde dit interessante initiatief en ontving leden en geïnteresseerden op haar bekende stand.

Into_the_Blue-WEB-socialising

Box Office Bingo!

Dankzij een doorgedreven campagne en de samenwerking met de juiste partners uit het watersport- en pleziervaartmilieu stroomden er meer dan 1000 toeschouwers toe in Wolubilis bij Brussel. Een bijkomend prettig aspect is dat dit festival in februari gelijkloopt met de allereerste tekenen van het zeilseizoen en dus aan alternatief vormt op de stille periode van de pleziervaart in België.

 

Komt de cruciale derde editie 2018 ook naar Gent?

Into_the_Blue-WEB-P-Y-Martens

Organisatoren Alexandre Homez en Pierre Yves Martens zijn verrukt over de opkomst en de aantrekkingskracht van de formule. “We zijn er ons van bewust dat we aan de programmering moeten schaven. We gaan ook sleutelen aan de balans tussen de kwaliteit van de diverse films die niet altijd in vergelijkbare omstandigheden worden gerealiseerd."

"We willen wel een podium blijven bieden voor alle zee-gerelateerde genres en voor alle vormen van producties. De deuren staan open voor iedere cineast die de zeelucht door de zaal kan doen gieren, golven van originaliteit kan doen aanspoelen of een inzicht geeft in die avonturen waarvan zovele pleziervaarders alleen maar dromen. We gaan ook tijd creëren voor het ‘socialisen’ onder de gelijkgestemden en het publiek.”

De volgende, derde editie van Into The Blue 2018 staat nu al in de steigers en zal in januari zeker in Brussel plaatshebben. Alexandre en Pierre Yves hopen het festival ook in Gent te kunnen laten plaatshebben.  

www.intotheblue.be

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner