Federatie van Belgische Watersportbedrijven Watersportbedrijf Nieuws
Inschrijven Nieuwsbrief
Wenst u op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, schrijf u dan hieronder in en ontvang onze nieuwsbrief boordevol handige tips en weetjes.
E-mailadres:*
Firmanaam:*
Voornaam:*
Naam:*

Leden loginNieuws
Jeugd en Marina Forum - NIBS PDF Afdrukken E-mail

Youth_Regatta_NieuwpoortWEBHoe betrekken we jongeren bij de watersport? 


Jachthavens kampen met een vergrijzing en verliezen aan dynamisme. Dat is nefast voor de sector. Er zijn diverse initiatieven genomen door federaties om jongeren in de leeftijdsvork van 18 tot 35 jaar terug naar de jachthavens te halen. Een belangrijk punt is echter om te bekijken waarom die groep de sport verlaat, want de zeilscholen laten weten dat ze vol zitten.
  • Heeft het een financiële reden? 
  • Is er geen duidelijk traject tussen de opleiding in de eenheidsklassen (open boten) en het varen op open water, de yachting (kajuitboten). 
  • Is het aanbod van vrijetijdsactiviteiten te divers of zijn er andere projecten die interessanter zijn? 
  • Is het leven in de clubs niet aantrekkelijk genoeg voor jongeren? 
Lees meer...
 
Belgian Boat Show 365 dagen visie PDF Afdrukken E-mail
BBS18-Affiche_-FLXML
Christophe Coseyns, Head of Belgian Boat Show doet er alles aan om de boat show als herkenningspunt voor waterliefhebbers een jaar lang in de belevingssfeer te houden.

Ondanks het mindere weer tijdens Belgian Boat Show Beach, die in het weekend van 13 en 14 mei bij Anemos in Knokke Heist plaatsvond, was het toch wel een juist moment om de diverse brandingwatersporten uit te proberen.

Het is dan ook een geslaagde samenwerking tussen de dynamische beach club en de professionele aanbieders van alle soorten surfing, stand up paddle (SUP), catamaran en zelfs strandanimatie materiaal, benadrukt hij.
Er gingen dan ook effectief aardig wat mensen met de cats het water op om ze te testen. 

Maar voor de dertigste verjaardag komt er ook een Belgian Boat Show Float in Breskens
Lees meer...
 
NAUTIBEL opgenomen in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO PDF Afdrukken E-mail
Hoge_Raad_zelfstandigen_WEB

Willy Borsus, de Minister van Middenstand, zelfstandigen, KMO, landbouw en maatschappelijke integratie heeft NAUTIBEL als beroepsbelangenvereniging erkend als vertegenwoordiger in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO.

NAUTIBEL maakt tot 2022 deel uit van de sectorcommissie 7: Horeca, Toerisme en Ontspanning.

In totaal zijn er 15 sectorcommissies.

Lees meer...
 
NAUTIBEL - uitnodiging voor meer teamwork PDF Afdrukken E-mail
Organisatie_structuur_WEBHet was een veelbesproken onderwerp op de agenda van de voorbije Algemene Vergadering van NAUTIBEL vzw: de structuur. 

Het is noodzakelijk dat een organisatie, die vrijwel helemaal op vrijwilligers draait, zich moet aanpassen aan een moderne manier van werken.
Daarin speelt de structuur van de organisatie een hoofdrol, zo vinden alle bestuurders.

Deze nieuwe structuur moet bovendien het teamwork onder collega's stimuleren. 
Lees meer...
 
Schengen grensformaliteiten voor de pleziervaart PDF Afdrukken E-mail

SPN_Oostende_WEB2De Scheepvaartpolitie gaat nauwkeuriger toezien op de bemanning van jachten die van en naar niet-Schengen-landen varen. 

De bemanning van jachten die naar Engeland of Ierland varen vanuit een Belgische haven moeten zich melden met hun identiteitspapieren bij de SPN-doorlaatpost. Dit gebeurt voor het vertrek of onmiddellijk bij aankomst. 

Alle jachthavens gelegen aan de Belgische kust zijn erkend als Schengendoorlaatpost.

 
Lees meer...
 
Tweede etappe opstelling nieuwe pleziervaartreglementering met succes afgerond PDF Afdrukken E-mail

EnquetePublieke bevraging over toekomstige pleziervaartreglementen enthousiast opgevolgd, adviezen worden grondig onderzocht

De publieke bevraging rond de voorstellen rondom de nieuwe pleziervaartreglementen die in februari en maart liep, leverde 1600 reacties op.

Het Federaal Overlegplatform Pleziervaart  (FOP)-waarin NAUTIBEL een actieve rol speelt- bereidde deze adviezen de voorbije twee jaar voor. De recente publieke bevraging is dus een aanvulling van het voorbereidend onderzoek door specialisten en hun werkgroepen die een representatief netwerk aan pleziervaart organisaties vertegenwoordigen, aangevuld met onafhankelijke experts.

Om de bevraging haalbaar te houden was ze onderverdeeld in 13 thema’s. Het was mogelijk om bij ieder thema commentaar en advies te geven.

Lees meer...
 
Christophe Lenaerts: ondernemers zien de toekomst een jaar op voorhand aankomen PDF Afdrukken E-mail
Christophe_Lenaerts_en_kids_FB

CL group - sterke groeier in de watersportland 

Als er één man is voor wie het ondernemen in de strikte zin van het woord een tweede natuur is, dan is het zeker Christophe Lenaerts.
Hij ontdekte niet één maar meerdere gaten in de pleziervaartmarkt aan en op zee. De korte opflakkering van frustratie spoorde hem ertoe aan om er een professionele oplossingsgerichte zaak van te maken.

De holding CL-group bestaat in nog geen vier jaar uit vier pleziervaartbedrijven en runt een vloot van 20 boten aan de Belgische en sinds kort ook de Zeeuwse kust. 
Lees meer...
 
Juridische dienst NAUTIBEL zit niet stil PDF Afdrukken E-mail

Justitie-webDe NAUTIBEL juridische dienst is er voor de leden

Het advocatenkantoor MLAW/Gent onder leiding van meester Dirk Martens staat klaar om juridische kwesties en andere geschillen van NAUTIBEL-leden te onderzoeken en er advies op te geven. 

Uiteraard begeleiden de advocaten ook de vereniging. Ze waren de eersterangs adviseurs bij het opstellen van de nieuwe statuten volgens de huidige vzw-reglementering. 

Het kantoor heeft ook heel wat cases met succes begeleid. 
Lees meer...
 
Into The Blue – massaal succes voor het festival met één hoofdrolspeler: de zee PDF Afdrukken E-mail
Into_the_Blue-WEB-THBNL

De fascinerende zee in breedbeeld


Begin dit jaar organiseerde het Franstalige zeiltijdschrift en NAUTIBEL-partner Yachting Sud een filmfestival met uitsluitend films en documentaires over de zee.
Organisator Pierre Yves Martens was er zelfs in geslaagd de realisatoren erbij te betrekken. Na iedere vertoning kon het publiek met hen in gesprek gaan.

Het filmfestival maakt zich nu al op voor de volgende editie in januari 2018 - met vertoningen in Brussel en -vrijwel zeker- in Gent. 

Lees meer...
 
IMCI offers an International CE Seminar PDF Afdrukken E-mail

IMCI_seminar_logo_WEBThe CE seminar provides a detailed view to the concept and requirements of the present Recreational Craft Directive 2013/53/EU 


Attendees will be guided through the essential requirements of the Directive and the correlated ISO Standards. The seminar includes also a practical hands-on part. In addition, the seminar will cover topics for the export to US; thus USCG requirements and the NMMA certification scheme. The seminar is intended for all professionals in the recreational boating industry that need detailed information.

The long-time competence of the IMCI Experts guarantees an intensive guidance.

Further the location and organisation offers a great platform for networking and exchange.
Lees meer...
 
Voorjaar luidt goede vooruitzichten in voor de pleziervaartsector PDF Afdrukken E-mail

AMS-WEB-portretHet jaar start met talloze nieuwe initiatieven die de pleziervaartsector ontroesten


Heel wat nieuwe initiatieven geven ons het signaal dat de watersport en pleziervaartwereld absoluut niet zwak in haar schoenen staat.
Voorzitter Anne-Marie Bouweraerts ziet in deze aanpak een reeks aan signalen die op een beloftevol seizoen wijzen. 

Lees meer...
 
NAUTIBELstructuur is target 2017 PDF Afdrukken E-mail


business_plan-WEB

Uit de survey volgens het CANVAS-businessmodel trok het NAUTIBEL-bestuur een reeks ingrijpende conclusies over de werking van de organisatie.
De vrijwilligersdynamiek volgens de vzw-regelgeving blijft behouden, maar men wil gaan werken met duidelijk afgelijnde structuren.

Lees hier meer over de NAUTIBEL aanpak en de nieuwe taakverdeling volgens afspraak.
Lees meer...
 
Bepaal mee hoe de pleziervaartreglementen er gaan uitzien PDF Afdrukken E-mail
Bepaal_mee_FB
Op de Belgian Boat Show 2017 gaf Staatssecretaris Philippe De Backer (Open-VLD) het officieel startschot voor de herziening van de wetgeving pleziervaart.
Hij gaf uitleg over het voorbereidende werk dat samen met de pleziervaartsector is verricht en hoe hij verder het publiek en overheidspartners wil bevragen om finaal de wetgeving effectief te hervormen.

De voorstellen, documenten en de bevraging zijn nu publiekelijk beschikbaar

Pleziervaartreglementen - jouw advies telt


Klik HIER door naar de website van de FOD mobiliteit
Of klik door naar “in de kijker” of ga via de pagina “scheepvaart” naar“pleziervaart”.

Iedereen uit de pleziervaart (vereniging, organisatie, bedrijf en iedere pleziervaarder) wordt uitgenodigd om zijn mening te geven over de voorstellen die je op de website kunt raadplegen.

Vul de enquête op de website in

…en zet zo mee de koers uit voor jouw ontspanning op het water!
 
NAUTIBEL drink - Belgian Boat Show 2017 PDF Afdrukken E-mail

 

One_for_the_road_web


One for the road

In de traditie van after hours drinks op watersportbeurzen besliste NAUTIBEL op amper een week voor de start van de 29Ste Belgian Boat Show een drink te houden met haar leden – exposanten en oud leden.
Lees meer...
 
NAUTIBEL positief beoordeeld bij ICC Audit overheid PDF Afdrukken E-mail

ICC_vaarcertificaat_WEBAudit positief voor NAUTIBEL

In opdracht van de FOD Mobiliteit voert de afdeling “Erkenning Instellingen” van de overheid een audit uit op de derdenorganisaties die tussenkomen in de administratie voor officiële documenten, in dit geval het aanvragen van de ICC-bewijzen.

De inspecteurs onderzoeken de overeengekomen conformiteit, de administratie en de kwaliteit van de dienstverlening, maar ook de boekhouding en het beheer van de dossiers voor de aanvragen van de ICC’s. Het komt erop neer dat ieder persoonlijk aanvraagdossier kan worden getraceerd en er back ups van bestaan. Het is ook het moment om de knelpunten bij de ICC-aanvraag te bespreken en onduidelijke situaties ivm.  de gelijkwaardigheid met professionele brevetten of de praktische opslag van de papieren dossiers aan te kaarten.

De taakgroep erkenning evalueert de werkwijze van NAUTIBEL als positief.

 
 
Jobaanbiedingen Marina Yachting Center Oostende PDF Afdrukken E-mail

Marina-jobsVACATURE

Marina Yachting Center zoekt nieuwe medewerkers met gevoel voor en kennis van de pleziervaart in een gespecialiseerde omgeving om een jong en flexibel team te versterken.

* Allround bediende 

commercieel en administratief, basis boekhouding en computergebruik. 


* Allround technieker 

Kennis elektriciteit, mechaniek en computergebruik. 

Kennis Nederlands, Frans en Engels is pluspunt.


Solliciteren: mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.


Marina Yachting Center: een halve eeuw specialist in de pleziervaart, verkoop en service, Jeanneau motor- en zeiljachten + Fountaine Pajot kajuitkcatamarans -verdeler in Oostende.
Out- en inboards, accessoires, opblaasboten en technische zeil- en boating kleding

 
NAUTIBEL – CORNER helpt u sneller van stapel te lopen PDF Afdrukken E-mail

Corner-NAUTIBEL-standBOUW IN ENKELE DAGEN TIJD EEN PERSOONLIJKE RELATIE OP MET NIEUWE KLANTEN EN COLLEGA’S


Zes tot acht nieuwe  en dus vaak jonge watersportbedrijven krijgen dank zij de nautische sectorvereniging NAUTIBEL een uitgelezen marketing- en promotieaanbod: een basisstand op de volgende Belgian Boat Show (11 tot 13 en 17 tot 19 februari 2017, Flanders Expo, Gent)

NAUTIBEL reserveerde 120 m² standruimte in hal 5 van Flanders Expo, het kruispunt  waar alle bezoekers langs lopen!

De ruimte is beperkt, schrijf dus snel in met een mail naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
Lees hier meer wat uw voordelen zijn.
Lees meer...
 
Belgian Boat Show Yachting Night PDF Afdrukken E-mail

BBS17-fiche_YachtingYACHTING NIGHT

Ontvang je gasten op het exclusieve netwerkmoment van de Belgian Boat Show op zaterdagavond 11 februari van 19 tot 24 uur, in hal 8.
  • ·19 uur: ontvangst met aperitief
  • ·20 uur: guided tour en modeshow met de laatste badmode
  • ·21 uur: walking dinner by Coeur Catering
Doorlopende animatie
Performance by Gene Thomas | Perfume Experience | Magicians | DJ set

Lees meer...
 
Vanessa Davidson, CEO van MIASA op bezoek bij NAUTIBEL PDF Afdrukken E-mail

Vanessa Davidson (MIASA) - Anne-Marie Bouweraerts (NAUTIBEL)Kennis maken met  de Marine Industry Association of South Africa 


Door de deelname aan internationale conferenties is er een speciale band ontstaan tussen NAUTIBEL-voorzitter Anne-Marie Bouweraerts en Vanessa Davidson, de CEO van de Zuid Afrikaanse tegenpool Marine Industry Association of South Africa. (MIASA). 

De twee leerden heel wat van elkaar. 
Lees meer...
 
Belgian Boat Show exposanten kunnen hun klanten verwennen, maar ook beter opvolgen PDF Afdrukken E-mail

Belgian-Boat-Show-16-WEB

De bezoekerskwaliteit van de Belgian Boat Show zou beter kunnen aansluiten bij de wensen van de exposanten

Dat bracht een onderzoek aan het licht na de succesvolle voorgaande editie. 

Om die kwaliteit te blijven garanderen in 2017 en zelfs op te vijzelen, wordt de verspreiding van gratis kaarten tijdens de komende Belgian Boat Show editie beperkt.
Hiermee is de betrokkenheid van de bezoeker nog voor men binnenstapt aanzienlijk hoger. 

Er zijn nog meer diensten waarmee de Belgian Boat Show haar professionele exposanten ondersteunt zodat ze beter kunnen zakendoen. 
Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 9
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner