Fédération belge des sports nautiques Plaisancier Louer un bateau?
Inschrijven Nieuwsbrief
Wenst u op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, schrijf u dan hieronder in en ontvang onze nieuwsbrief boordevol handige tips en weetjes.
E-mailadres:*
Firmanaam:*
Voornaam:*
Naam:*

Accès membresEen boot huren PDF Imprimer Envoyer

Huur een jacht, vaar mee met een charter of boek een vaarvakantieDoor een jacht te huren kan iedere geïnteresseerde snel en efficiënt kennis maken met de pleziervaart. Nogal wat verhuurbedrijven hebben ook een opleidingsafdeling met theoretische als praktische cursussen. Voor de absolute beginner is er de charterformule. Je huurt een jacht met een ervaren schipper of bemanning.
Verhuur van jachten: de jachten worden vaarklaar en uitgerust met alle veiligheids- en navigatie-uitrusting verhuurd. Het bedrijf zal peilen naar de juiste vaardigheid om met hun jachten te kunnen varen. Voorleggen van een stuurbrevet of een ander bewijs is aanbevolen.

Huur een motorboot voor op de kanalen

Zeilen / Motorbootvaren

De verhuur- en charterwereld biedt door de band zowel zeil- als motorjachten aan. Wil je zelf schipperen, zal je de nodige ervaring moeten kunnen aantonen. Een brevet yachtman, een RYA brevet of een ander getuigschrift zijn daarbij zeer nuttig.

Bij motorjachten die sneller kunnen dan 20km/u en zal een Stuurbrevet of een gelijkwaardig internationaal brevet gevraagd worden (ICC). Kajuitmotorjachten die onder die snelheidsgrens blijven en die door de band op de binnenwateren worden verhuurd zijn dus vrij van brevetten. Vraag wel naar de initiaite voor het vertrek om zowel maneuvers als de basis problemshooting duidelijk voorgesteld te krijgen. 

Verhuur / Charter / Flottielje

Door de band zijn er verhuurmogelijkheden per uur, per dagdeel, per dag; per weekend of langere periode(n) mogelijk. Afhankelijk van de interesse van de huurder en de weersomstandigheden worden de bestemmingen in overleg bepaald. Van de huurder wordt actieve participatie gevraagd in alle manoeuvres.
Jachten zijn zowel volledig te huur, als 'per kooi', dat betekent dat je met een of enkele kandidaat-bemanningsleden je plaats inhuurt voor een bepaalde periode.
Bij huren staat de huurder meestal in voor zowel de navigatorische als de veiligheidsaspecten van het varen.

Charter van jachten 

Huur een zeiljacht in exotische oorden jachten worden vaarklaar en uitgerust met alle veiligheids- en navigatie-uitrusting te beschikking gesteld. Er is een ervaren schipper of andere bemanning mee aan boord.
Niet zelden is bij charter de bestemming van de reis bij voorbaat bepaald.

Flottielje varen 

Een vloot van jachten wordt te huur aangeboden, volledig uitgerust voor varen en verblijf. Op een van de jachten is er een bekwame schipper aan boord. In overleg met deze schipper en de andere meevaarders worden bestemmingen en programma's samengesteld. Een interessante –en leerzame- formule voor jachtlui met een beperkte ervaring, maar die toch het gevoel van zelf varen willen behouden en willen kunnen rekenen op deskundig advies.


Aandachtpunten 

  • Je eigen kennis en ervaring
  • Bezit je brevetten en vergunningen?
  • Reis- en annulatieverzekeringen
  • Sluipkosten: transfers, ligggelden, brandstof en catering of extra barkosten aan boord.
  • Medische risico's (bestemming, eigen gezondheid)
  • Aangepaste kleding
  • Safety first - check veiligheidsvoorzienignen, briefing, indelingsplan jacht of schip 
  • Plan B: wat als het weer het varen niet toelaat? 


Vaarvakantie boekenDe actieve en de passieve passagier

Een boeiende manier om mee te varen is een boeking op een klassiek schip. Er zijn preplica's maar ook tot passagierschip omgebouwde authentieke vracht, vissers en zelfs oorlogsschepen die op die manier uit de kosten komen en mensen een zeer originele vaarervaring kunnen laten beleven. Er is een virtuele schuifmeter die bepaalt of je de hele reis alleen maar mag genieten van alle service aan boord, of je zelf ook mee de handen uit de mouwen moet steken. De keuze is aan jou. 

Check op voorhand in hoeverre je betrokken zult worden bij de maneuvers aan boord, of je ook zult moeten wachtlopen bij langere tochten en of de de masten in zult moeten om de zeilen te bergen?  
 
Bannière
Bannière
Bannière
Bannière
Bannière
Bannière
Bannière
Bannière
Bannière